tiistai 30. marraskuuta 2010

1600 euroa tunti

Maanantai-iltapäivänä oli tontin lohkomiskokous ja puolen tunnin palaverista kertyi yli 800 euron lasku! No olis voinut olla enemmänkin jos olis ollut tontin rajoissa epäselvyyksiä ja olisi pitänyt lähteä niitä porukalla maastoon tulkitsemaan. Nyt on kuitenkin sitten tontti erotettu omaksi kiinteistökseen ja lakkaa olemasta määräala.

Vähän meni tämä lohkominen myöhään. Kauppakirjassa oli purkava ehto mikäli rakennuslupaa ei myönnetä. Tonttia ei voinut kokonaan maksaa ennenkuin rakennuslupa oli saatu, lainhuudatukisa ei voinut viedä loppuun asti ennenkuin tontti oli maksettu ja lohkomista ei voinut suorittaa koska lainhuuto oli lepäämässä. Ja alunperin kaikki viivästyi koska talotehtailta ei saatu tarjouksia ulos.

Lopultahan päädyttiin sitten kuitenkin ihan ensimmäiseen tarjoukseen joka tuli kyllä ihan ripeästi heti tarjouspyynnön jälkeen.Kaikki tarjoukset luetettiin sekä vastaavalla mestarilla että tutulla rakennusmestarilla ja molemmat päätyivät samaan kärkikolmikkoon joista tehtiin sitten lopullinen valinta. Nyt jälkikäteen voi ajatella että truhaan puljattiin pari kuukautta noiden tarjousten kanssa mutta toisaalta silloin oli hyvää aikaa myös antaa ajatusten hautua tulevan talon suhteen ja monta juttua liittyen talon pohjaan ja toimintoihin tuli mietittyä (toivottavasti) loppuun asti silloin. Sitten oli hyvä vain laittaa vaihde päälle ja startata projekti käyntiin.

No saa nähdä mitä kaikkea tekisi sitten toisin kun talo on valmis mutta ainakin tällä hetkellä mm. päätös olla laittamatta yhtään vaatehuonetta tai komeroa makuuhuoneiden yhteyteen tuntuu yhä oikealta ratkaisulta.Ajatus on keskittää vaatehuolto kokonaan kodinhoitohuoneeseen, johon jokaiselle tulee myös oma vaatekaappi. En halua kuskata puhtaita vaatteita ympäri taloa vaatekaappeihin tai vaatehuoneisiin vaan jokainen saa luvan käydä hakemassa puhtaat vaattensa kodinhoitohuoneesta ja viedä samalla likaiset pyykkikoriin. No saas nähdä miten tämä sitten käytännössä toimii. Ainahan voi sitten ostaa ihania, vanhoja vaatekaappeja makuuhuoneisiin jos sinne pitää saada vaatesäilytystä.

Ei kommentteja: