sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Väliseiniä

Viikonloppu ja pääsin käymään raksalla ! Siellä olikin tapahtunut edistystä hurjaa vauhtia. Alakerran sisäseinät alkavat olla kaikki paikoillaan ja huoneiden muodot alkavat hahmottumaan. Pohja tuntuu jokseenkin mukavalta. Ainakin kodinhoitohuoneessa ja keittiössä tuntuu olevan ruhtinaallisesti tilaa. Tosin khh tilaa vie sitten aikanaan sinne hankittavat vaatekaapit joiden on tarkoitus samalla rajata khh ja pukuhuone toisistaan.

Olohuone tuntuu jotenkin jännältä kun siihen tupsahdetaan suoraan ulko-ovesta ilman mitään tuulikaappeja tai auloja. Toisaalta myös sen kalustaminen voi olla haastavaa koska siinä ei taida juuri ehjää seinää olla. Tarkoitus onkin keskittää sohvaryhmä takan ääreen ja muuten kalustusta tulee kai aika maltillisesti. Ehkä piano. Telkkarin katselukin keskitetään varmaan ainakin aluksi olohuoneen vieressä olevaan makuuhuoneeseen joka jää tässä vaiheessa vielä avoimeksi olohuoneeseen. Laitetaan siihen sitten joskus myöhemmin liukukirjahyllyt jotka toimivat samalla ovena. Sellainen vanhanaikainen veivattava kirjaston hylly vois olla aika makea.

Näkymä olohuoneesta keittiöön ja makuuhuoneeseen.
Noiden styroksipakettien kohdalle tulee takka-leivinuuni.
 Alakerrassa on siis kaksi makuuhuonetta joiden väliin tulee kylpyhuone. Allaolevassa kuvassa näkymä keittiön jäljessä olevasta makuuhuoneesta kylpyhuoneen läpi toiseen makuuhuoneeseen joka tulee siis nyt toimimaan "pikkuolohuoneena". Tässä on se talon kohta jossa lapset voi sitten juosta ympyrää.


Alla on näkymä keittiöstä olohuoneeseen päin. Piippu on nyt muurattu välipohjaan asti ja muuraustyö ilmeisesti jatkuu ensi viikolla. Sampon kanssa pystytettin vintille "teltta" muurausta varten ja Sampo raahasi tänä iltana osan tiilistä yläkertaan. Tosin ensin piti rakentaa tikapuut kun timpurit siirtyvät pikkuhiljaa seuraavalle työmaalle ja tikapuut meni samalla. Siitä syystä myös minulla ei ole tällä kertaa yhtään kuvaa yläkerrasta. Siellä on kuitenkin lattia levytetty ja seinät on villotettu. Yläkertaanhan tulee myös valettu lattia ja lattialämmitysputket joten Kodikaslämpöön pitänee otaa taas yhteyksiä.


Sen verran saatiin myös tänää aikaiseksi että leivinuunin luukku on valittu.. että on sen sata päätettävää asiaa.
Niin ja varaston seinien väri on päätetty. Siitä tulee aurinkoisen keltainen.

2 kommenttia:

South Aust Bill kirjoitti...

Paivi, the door looks great,We assume that you can see the fire burning though the lattice work at the top

Päivi kirjoitti...

Yes, that is true. That door will be on the side of "leivinuuni" Ask Eila what it is in english :-)