sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Takka valmistumassa

Nyt alkaa olla piisi muodossaan. Pinta jää siis toistaiseksi vielä tuolle punatiilelle kunhan saamme mietityksi mitä verhoiluun tulee. Kaikki vaihtoehdot ovat vielä ilmassa. Voi olla että pari vuotta mennään ihan tuolla pinnalla mikä tuohon viimeiseksi on nyt nousemassa. Korkeus on tuossa ja takan aukon yläpuolelle tulee vielä se parru johonkin korkeuteen. Leivinuuni näyttää tuossa kuvakulmassa pieneltä mutta kyllä sinne yksi normaali leivinpelti mahtuu.


Muutoin ei ole kummoisesti rakennukselta mitään raportoitavaa, paitsi että maalämpökone saapui ja liitettiin järjestelmään viime viikolla. Lämmitys kytketään ilmeisesti ensi viikolla alakertaan. Melko iso masiina ja näyttää siltä että tuo meidän "tekninen tila" tuolla varaston nurkassa vähän paisuu, eli koneen asennuspaikka olisi voinut varmaan olla vähän lähempänä takaseinää mutta nyt se on sitten tuossa.


Yläkerran valu tulee ilmeisesti ensi viikon keskiviikkona ja sitten luultavasti alkaa taas muutakin tapahtumaan. Yläkerrassa näyttää tällä hetkellä tältä:

Tässä odotellessa ollaan kierrelty laattakaupoissa ja alettu miettimään huoneiden värityksiä ja materiaaleja. Täytyy sanoa että yksi laattakauppa päivässä on ihan riittävä. Valikoimaa on niin hurjasti että sen kaiken läpikahlaaminen alkaa rasittaan ihan tosissaan. Kaikki laatat paitsi keittiön lattia on vielä ihan auki. Sen sijaan seinien värit on jo ehkä puolen talon osalta mietittynä. Tosin kaikkien materiaalien osalta varmaan tehdään aiemmin hyväksi havaittu konsti eli kiikutetaan mallilaatat ja laminaatit raksalle että voidaan mallata värimaailmaa paikan päällä.

Ai niin, ensimmäinen paloportaan toimittaja nousi tikkaille.. eikun puihin ja nyt pitäisi alkaa etsimään uutta.

Ei kommentteja: