maanantai 28. helmikuuta 2011

Voi hyvät hyssykät!

Mikä näitä keittiötoimittajia vaivaa?

Olemme miehen kanssa istuneet alas ja miettineet keittiön kaappi kaapilta läpi minkälaisen kokoonpanon tarvitsemme ja olemme jopa käyneet suurinpiirtein läpi mitä missäkin säilytetään ja minkälainen tarve meillä on erilaisille kaapeille ja laatikostoille. Tältä pohjalta olen sitten listannut paperille mihin kohtaan tulee minkäkin levyinen laatikosto. Sen jälkeen olen ollut yhteydessä keittiötoimittajiin ja aikaa säästääkseni olen tarjoutunut laittamaan toiveemme pohjakuvan ja tarkkojen mittojen kanssa etukäteen sähköpostilla. No kahdessa tapauksessa neljästä tämä onkin toiminut aivan hyvin mutta nämä pari muuta...

Ensimmäinen otti kyllä sähköpostin vastaan mutta kun menin sovittuna aikana paikalle, minua odotti täysin erilainen suunnitelma eli toimittaja oli ottanut asiakseen suunnitella meille hänen näkemyksensä mukaisen keittiön joka poikkesi meidän toiveista täysin ! Toinen tapaus ei huolinut sähköpostilla mitään ennakkoon vaan kertoi talon toimintatavan olevan sellainen että kaikki suunnitellaan henkilökohtaisen asiakaskäynnin yhteydessä. No kerroin sitten palaverissa kohta kohdalta mitä haluan ja yllätys yllätys kun saan tarjouksen viikon kuluttua sähköpostiin, keittiön laatikostot olivatkin vaihtuneet yhdellä seinämällä aikalailla alkuperäisestä. Suunnittelija kertoi tehneensä "vähän muutoksia". Haloo, kuka haluaa kuunnella asiakasta?

No näistähän voi arvata että ruksit menee päälle välittömästi. Jos jo suunnitteluvaiheessa menee pieleen niin en halua olla katsomassa millaisia kaappeja autosta kannetaan sisään. Todennäköisesti ne eivät ole niitä mitä luulimme tilaavamme. Siis uusia tarjoajia kehiin ja sovin tänään vielä käynnin pariin keittiökauppaan.

Ai niin, se maalämpökone olikin jo kytketty päälle ja alakerta lämpiää jo omasta pellosta :-)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jonin verran outoa toimintaa. Olisi kiva tietää mistä toimittajasta on kyse, mutta ymmärrän jos sitä ei voi sanoa ääneen. Mulla on kyllä aavistus ainakin siitä toisesta. Me pyydettiin tarjous 5:ltä eri toimittajalta meidän omien suunnitelmien mukaan. Jokainen myyjä katsoi kuvat eikä niissä ollut mitään huomautettavaa. Eli katsoivat esim. tilan hellan ja vesipisteen ympärillä, ettei tule liian ahdasta työskentelytilaa. Kukaan ei muutellut mitään ja saimme siksi vertailukelpoiset tarjoukset kaikilta. Se olikin meidän lähtökohta, koska noita tarjouksia on vaikea vertailla, jos jokainen myyjä vääntää oman suunnitelmansa.

Päivi kirjoitti...

Joo,en halua ketään lähteä täällä blogissa haukkumaan mutta ehkä voin täällä kommentissa mainita että toinen oli Kalustetukku ja toinen Suvi-Keittiöt, eihän näitä kommentteja kukaan lue ;.). Tiedän että näistäkin paikoista osa on saanut hyvää palvelua ja ollut hirmu tyytyväisiä joten ehkä se on henkilökemiasta kiinni tai myyjät ovat vain halunneet esittää oman näkemyksensä keittiön mallista. Tosin olisi järkevää kysyä se ennenkuin lähtee tekemään tarjousta niin säästyy molemmilta turhaa vaivaa.