perjantai 18. helmikuuta 2011

Toiset ne vaan porskuttaa... ja toiset hyytyy

Muurari on nyt ainut mies joka tekee hommia rakennuksella (siis poislukien Sampo joka on häärinyt apupoikana ja siivousapuna). Lattiavalun piti tulla viime keskiviikkona mutta ei tule, ei näillä pakkasilla. Mittari on jököttänyt -30 molemmin puolin viimeisen viikon ajan. Eli lauhempia kelejä odotellessa.

Puhallusvilla kyllä tuli alkuviikosta yläpohjaan ja nythän vintilläkin alkaa tarkenemaan ja sisälämpömittarit näyttävät ihan eri lukemia kuin aiemmin. Varastossa on tällä hetkellä +23 eli ihan mukavat lämmöt. Taitaa tulla melko karsea sähkölasku kunhan se joskus pompsahtaa postiluukusta, se tasauslasku nimittäin, ei taida riittää maksetut ennakot. Tosin sisällä on pääosin puhaltanut vain yksi lämmitin ja muuten on lämmitetty parilla öljykamiinalla.

Takka etenee ja allaolevasta kuvasta näkyy jo takan suuaukon korkeus. Tuo yläosa tehdään loivaan kaareen niin että tiilen lyhyt sivu tulee näkyviin. Ulkoreunoille tulee vielä ohut palovilla ja yksi kapeampi tiili. Ja joskus sitten myöhemmin verhoillaan koko systeemi jollain sopivalla verhoilukivellä, jahka se löytyy.


Auto on oikutellut jo useamman päivän aamulla käynnistettäessä ja tänä aamuna ei sitten suostunut enää inahtamaan. Kuin ihmeen kaupalla sain järjestettyä huollon Raskoneelle vielä tälle päivälle ja vielä Hartikaisen siirtämään auton. On kuulema ollut hinausliikkeellä ja korjaamoilla melko ruuhkaa viime aikoina. Niinhän siinä oli käynyt kuten epäilinkin että lohkolämmitin on hajonnut. Volvo parka, olen sen käytännössä repinyt jo viikon ajan käyntiin ilman lämmitystä...


Ei kommentteja: